petak, 11 septembar 2020 10:36

Redovna projekcija filma za naše korisnike u Baru

 

Naša Biblioteka u saradnji sa Organizacijom slijepih za Bar i Ulcinj  organizuje redovnu projekciju filma „Crni Bombarder", režisera  Darka Bajića,  u adaptaciji za osobe oštećenog vida. Projekcija filma održaće se u prostorijama Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj, u Baru, ul. Rista Lekića D10, u srijedu  10.09.2020.godine u 19 časova.

 Interaktivnu adaptaciju filma uživo radi naš saradnik Igor Tomić.

 O filmu: „Crni Bombarder“ je srpski film reditelja Darka Bajića koji se bavi prilikama u hipotetičkoj Srbiji kojom upravlja diktatorsko-milicijski režim.

 „Crni“ je voditelj na radio stanici BOOM-92, koja posjeduje samo jedan mikrofon i mnogo bubašvaba. S obzirom da nema dlake na jeziku postao je vrlo slavan. Kroz doživljaje sa Lunom, „otkačenom” pjevačicom garažne rok-grupe, traži sebe. U psihodeličnoj višestranačkoj zemlji koja je na ivici anarhije njih dvoje žive na jedini mogući način, kao borci. „Crni“ odlučuje da napravi svoju radio stanicu „Crni bombarder“. Dok juri kroz grad praćen klicanjem svojih slušalaca – navijača i bježi od insprektora Beševića „Crni“ postaje junak. BOOM-92 je vrlo jasna metafora za beogradsku radio-stanicu B 92.

 U filmu igraju: Dragan Bjelogrlić, Anica Dobra, Petar Božović, Žarko Laušević i drugi.

Back to top