Četvrtak, 22 Februar 2018

29.11.2014. Uručena donacija audio knjiga „Narodnoj biblioteci Užice“

Naša Biblioteka donirala je u novembru ove godine “Narodnoj biblioteci Užice” 50 naslova u digitalnom mp3 i Daisy formatu.
Donacija je uslijedila nakon kontakta koji su zaposleni u užičkoj biblioteci ostvarili sa upravom naše Ustanove. U tim razgovorima iskazana je želja i potreba za pružanjem podrške Biblioteci u Užicu, koja u okviru svojih redovnih djelatnosti razvija značajne i zapažene sadržaje za čitaoce oštećenog vida.

U ime “Narodne biblioteke Užice” javila nam se bibliotekarka Dušica Murić, koja nas je ukratko upoznala sa njihovim aktivnostima i nastojanjima da neke svoje sadržaje približe čitaocima bez vida, gdje između ostalog spada obezbjeđivanje knjiga u pristupačnim formatima za ovu grupaciju korisnika, nabavka opreme i uređaja za čitanje knjiga u audio formatima i razvijanje programskih sadržaja u kojima učestvuju, kako djeca i omladina, tako i odrasli ljudi oštećenog vida.
To su hvale vrijedni poduhvati i primjeri za poštovanje, koji mogu i treba da posluže kao uzor i nadahnuće za ostale narodne biblioteke, u pravcu stvaranja jednakih uslova za korišćenje njihovih usluga, od strane svih njihovih korisnika bez razlike.
Stoga ovim putem pohvaljujemo bibliotekarku Dušicu Murić i njene kolege i ističemo ih kao primjer najbolje prakse u radu narodnih biblioteka sa teže slabovidim i čitaocima bez vida.
Vjerujemo da će naša skromna donacija kao izraz poštovanja za preduzete napore i ostvarene rezultate u radu “Narodne biblioteka Užice” i kao podstrek našim kolegama, u toj ali i drugim bibliotekama, da nastave sa razvijanjem sadržaja za ovu kategoriju čitalaca, biti samo jedna u nizu motivacija i inspiracija u tom pravcu.
Naša Biblioteka nastaviće da podstrekava i potiče kako narodne i gradske biblioteke tako i one na nacionalnom nivou, da u svoju redovnu djelatnost, što više i češće uključuju programe i servise prilagođene potrebama, mogućnostima i afinitetima njihovih korisnika bez vida.

Nema slika
Nema slika
Nema slika
Nema slika
Nema slika
Nema slika
Biblioteka za slijepe Crne Gore

Radosava Burića 9

81 000 Podgorica

Crna Gora

Kontakt telefoni

Bibliotečki sektor:
+382 20 648 715

 Administracija:
+382 20 648 724

 Faks:
+382 20 648 724

Matični broj: 02469553

Žiro račun: 550-7338-88

Podgorička banka Societe Generale Group

Devizni račun: 907-55001-17  
(partija 00-519-0000054.9)

Podgorička banka Societe Generale Group

Radno vrijeme: pon–pet, 08:00–16:00

www.bzscg.net

 

Bibliotečki sektor:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

Administracija:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.